nedjelja, 7. veljače 2016.



Ovog ponedjeljka, 8. veljače organizira se prvo javno kušanje mladih vina iz berbe 2015. Degustacije će biti u hotelu Esplanade; od 14 sati za uzvanike a od 17 do 20 sati za širu javnost. Kušat će se graševine, pošipi i naše druge sorte. Priredba je nazvana En Primeur, jer se i upriličuje po francuskom uzoru. Organizatori su Udruženje vinarstva pri HGK, te udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Bregovita Hrvatska. Degustacije su besplatne, kaucija za čašu iznosi 50 kuna.
Sljedećeg ponedjeljka, 15. veljače, također u Esplanadi, predstavit će se mlade istarske malvazije u režiji Udruge Vinistra te Udruženja vinarstva HGK.  Od 13 do 16 sati degustacije su za sommeliere, ugostitelje, vinske trgovce, vinotekare, novinare, a od 16 do 19 za javnost. Predstavit će se 50-ak proizvođača malvazije, najavljuju organizatori, a moći će se kušati i druga mlada istarska vina. Vinistra ovom prigodom slavi i mali jubilej, 5. godišnjicu prvog En Primeura, poslije su ih slijedili vinari iz drugih regija. Takvim degustacijama, tj. predstavljanjem mladih vina želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina.
Mlade malvazije će na En Primeuru pratiti istarski sirevi mljekare Latus iz Žminja. (na slici je lanjska degustacija istarskih vina; predstavlja ih sommelier Sandi Paris koji će to učiniti i ove godine)


Nema komentara:

Objavi komentar