četvrtak, 27. travnja 2017.Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.

GRAŠEVINA TURKOVIĆ, 2015.
Kutjevo d.d.
Alkohol 13,5 %, cijena 48 kn
Bademi, orašasto i bijelo voće. Puno, zrelo, sočno, kompleksno. Za jaču hranu i ribu – orada, som… Konzum ***
ROSE ANTUNOVIĆ, 2016.
PG M. Antunović, Oskorušno, Pelješac
Alkohol 13 %, cijena 35 kn
Voćno-cvjetno, pitko, živahno, svježe, elegantno. Vitko, nježno. Uz bijelo meso…(plavac)
VrutakSCALABRONE BOLGHERI ROSATO, GUADO AL TASSO, 2016.
M. Antinori, Italija
Alkohol 12,5 %, cijena 93,50 kn
Voćno, malina, jagoda; svježe, skladno, pitko. Za lagane proljetne roštiljade…(cabernet sauvignon 40%, merlot 30%, syrah 30%)
Vivat

Ocijenili smo i
MONTES RESERVA CHARDONNAY, 2015., Montes S. A., Čile – 13 %, 61 kn,  Roto dinamic


PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI:  Ocjenjivali smo u restoranu Voncimer u Ulici kralja Držislava. U žiriju su bili Ivana Valić, sommelierka i vinska trgovkinja, Franjo Francem, enolog, Josip Korak, vinar i enolog, Mario Meštrović, sommelier i ugostitelj i organizatori, novinari Ivo Kozarčanin i Vito Andrić. Točio je Andrija Dominković.    Nema komentara:

Objavi komentar