četvrtak, 4. svibnja 2017.


Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.

T RAJNSKI RIZLING, 2011., (amfora)
ob. Tomac, D. Reka, Jastrebarsko
Alkohol 12,5 %, cijena 250 kn
Savršen miris, borove iglice, smola. Posebna tehnologija, posebno vino…Ugodno suho. Živo, koncentrirano, bogato.
U vinariji ****MALVAZIJA ISTARSKA, 2016.
F. Arman, Narduči, Vižinada
Alkohol 13,5 %, cijena 59,50 kn
Miris jak, voćne arome; još mlada, lepršava.
Vrutak
Ocijenili smo i
RUKATAC ANTUNOVIĆ, 2016., PG M. Antunović, Oskorušno, Pelješac, 12 %, 35 kn, Vrutak


 VINA PRODAN ROSE CABERNET SAUVIGNON, 2015. (polusuho), A. Prodan, Višnjan, 28 kn, VrutakPRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. J odličan odnos cijene i kakvoće
ŽIRI:  Ocjenjivali smo u restoranu Voncimer. U žiriju su bili Ivana Valić, sommelierka i vinska trgovkinja, Franjo Francem, enolog, Josip Korak, vinar i enolog, Mario Meštrović, sommelier i ugostitelj i organizatori, novinari Ivo Kozarčanin i Vito Andrić. Točio je Andrija Dominković.    


Nema komentara:

Objavi komentar