Šampanjac Piper Heidsieck tekao je u potocima u uglednom zagrebačkom restoranu Apetit City…bila je to vinska
večera za medije i za partnere, kao promocija festivala Zagreb Bubbles i ZG
Wine & Food.
U Galeriji Klovićevi dvori 3. lipnja održat će se prvi put specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles. Među 100-tinjak izlagača osim najboljih domaćih vinara predstavit će se i ponajbolja strana pjenušava vina na hrvatskom tržištu, uključujući i 15-ak šampanjskih kuća, najavljuju organizatori Dražen Lazić i Dean Radinović. “Cilj je festivala uspostava što kvalitetnijih poslovnih kontakata između vinara i posjetitelja”. U danima prije festivala održat će se i nekoliko radionica od kojih ističu one s plešivičkim pjenušcima, kao i s uglednim stranim vinarijama kao što su Antinori i Tribaut Schloesser.
U Galeriji Klovićevi dvori 3. lipnja održat će se prvi put specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles. Među 100-tinjak izlagača osim najboljih domaćih vinara predstavit će se i ponajbolja strana pjenušava vina na hrvatskom tržištu, uključujući i 15-ak šampanjskih kuća, najavljuju organizatori Dražen Lazić i Dean Radinović. “Cilj je festivala uspostava što kvalitetnijih poslovnih kontakata između vinara i posjetitelja”. U danima prije festivala održat će se i nekoliko radionica od kojih ističu one s plešivičkim pjenušcima, kao i s uglednim stranim vinarijama kao što su Antinori i Tribaut Schloesser.
Dan prije festivala
Zagreb Bubbles, u petak 2. lipnja na istom će se mjestu od 17 do 21 sati održati
i uvodno događanje Fine Wine Tasting na kojem će se moći kušati selekcija
vina, u izboru organizatora, vrhunskih domaćih i stranih etiketa s
hrvatskog tržišta, uključujući i neke arhivske berbe i raritete.
Paralelno
s Festivalom, na platou Gradec od 26. svibnja do 11. lipnja
održavat će se i restoranski festival ZG Wine & Food, na kojem će se
predstaviti vodeći gradski restorani i
ugostitelji, u pratnji vrsnih hrvatskih vinara. Svake će večeri biti i bogat
glazbeni program, najavljeno je.
A u sklopu večere u Apetitu premijerno su predstavljena i
vina iz novih berbi: pjenušac Meneghetti Classic 2014., Meneghetti
Malvazija 2016., Kuća Glavić Malvasija dubrovačka 2016. kao i perjanica vinarije Meneghetti Red 2011. koja je nakon dugog odležavanja na
tržištu.
Nema komentara:
Objavi komentar