petak, 19. svibnja 2017.



Šampanjac Piper Heidsieck tekao je u potocima u uglednom zagrebačkom restoranu Apetit City…bila je to vinska večera za medije i za partnere, kao promocija festivala Zagreb Bubbles i ZG Wine & Food.
U Galeriji Klovićevi dvori 3. lipnja održat će se prvi put specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles. Među 100-tinjak izlagača osim najboljih domaćih vinara predstavit će se i ponajbolja strana pjenušava vina na hrvatskom tržištu, uključujući i 15-ak šampanjskih kuća, najavljuju organizatori Dražen Lazić i Dean Radinović. “Cilj je festivala uspostava što kvalitetnijih poslovnih kontakata između vinara i posjetitelja”. U danima prije festivala održat će se i nekoliko radionica od kojih ističu one s plešivičkim pjenušcima,  kao i s uglednim stranim vinarijama kao što su Antinori i Tribaut Schloesser.  
Dan prije festivala Zagreb Bubbles, u petak 2. lipnja na istom će se mjestu od 17 do 21 sati održati i uvodno događanje Fine Wine Tasting na kojem će se moći kušati selekcija vina, u izboru organizatora, vrhunskih domaćih i stranih etiketa s hrvatskog tržišta, uključujući i neke arhivske berbe i raritete.
Paralelno s Festivalom, na platou Gradec od 26. svibnja do 11. lipnja održavat će se i restoranski festival ZG Wine & Food, na kojem će se predstaviti  vodeći gradski restorani i ugostitelji, u pratnji vrsnih hrvatskih vinara. Svake će večeri biti i bogat glazbeni program, najavljeno je.
A u sklopu večere u Apetitu premijerno su predstavljena i vina iz novih berbi: pjenušac Meneghetti Classic 2014., Meneghetti Malvazija 2016., Kuća Glavić Malvasija dubrovačka 2016. kao i perjanica vinarije Meneghetti Red 2011. koja je nakon dugog odležavanja na tržištu. 

Nema komentara:

Objavi komentar