U ove hladne, tmurne zimske dane – Istra u srcu Zagreba! I
to u restoranu No No No u Preradovićevoj gdje su getovci Silvija Munda i
Tomislav Stiplošek, udruga za kulturu stola G.E.T. – za novinare upriličili
svoju 5. Premium priču. Ovog puta bila je to „Salvelina rapsodija“, simfonija
maslinovog ulja. Uz šest sljedova ponuđena su ulja pulske uljare Salvela, koja
su predstavili Sandra i Marko Krstačić: za dobrodošlicu (uz biser pjenušac
Giovanni L. Palčića) domaći kruh s uljem buža, uz mousse od kozica pendolino, uz
bruschette s marinarom i inćunom leccione. Glazirane juneće obraze pratilo je ulje
leccino, a filet trlje Aurum, sjajna mješavina nekoliko sorti – lecciona i
leccina, buže i bjelice. Finale je bio sjajan sorbetto s moštom od jabuka i
autohtonom bjelicom.
Ove sjajne zalogaje pratila su i odlična vina Medea iz iste
firme, malvazija Montiron '15 i merloti Punta Greca '13 i '12, ovaj drugi iz
trolitrene boce jeroboam, ograničenih količina i označenih serijskim brojem.
Maslinici su na
odličnom položaju kod Barbarige, te Fažane, a vinogradi oko Vodnjana. Restoran
No No No otvoren je potkraj prošle godine, i hrana i vina u njemu su hrvatska.
Jela su predstavljali Gordan Graovac, voditelj restorana i kuhar Kornelije
Malić, dok je o vinima govorila Jelena Puh Miloš, iz Eno expert
akademije. (snimio Julio Frangen)
Nema komentara:
Objavi komentar