Već se posve približila naša najveća vinska priredba, međunarodna
smotra vina i kulinarike Zagreb.Vino.com. Održava se tradicionalno potkraj ovog
mjeseca, sada 23. i 24. studenog, već 13 puta, od toga 12. put u zagrebačkom
hotelu Esplanade.
Festival je posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao
nezaobilaznom dijelu i gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Kako se
održava uoči predstojećih blagdana bit će i dobar uvid poslovnim ljudima i
građanstvu o mogućnostima u mjesecu darivanja, ističe direktor (i osnivač)
manifestacije Ivan Dropuljić (na slici). Predstavit će se i degustirati vina, sljubljivati
vina i hrana, dodaje, a i održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije
za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i druge
ljubitelje dobrih vina i hrane.
Ove se godine festival održava na više od 3000 četvornih
metara, okuplja više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca s vinima,
pršutima, sirom, uljem, kulenom, slatkišima i dr. iz EU i iz zemalja iz našeg
okruženja, a iz ostalih dijelova svijeta zastupat će ih uvoznici, dodaje prof.
Dropuljić.
Svi su prostori u Esplanadi već, dakako, popunjeni, a novost je da
će se u prostoru Casina predstaviti nama slabo poznata i daleka a vrsna
ruska vina, jer je ove godine gost-partner Rusija.
Festival se otvara 23. 11., u petak u 11 sati i otvoren je
do 18 sati. U isto vrijeme traje i u subotu.
Poseban štih priredbi daju brojne, sjajne radionice,
vrijedne svake minute i kapi tamo sotvarne; primjerice reakcija na naslov u Decanteru
„Hvala Bogu na hrvatski vinima“, o desetljeću Enjingijevih graševina, s
moderatorom I. Kozarčaninom i samim I. Enjingijem.
Nema komentara:
Objavi komentar