subota, 14. listopada 2017.


Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.


BENVENUTI TERAN, 2013.
Ob. Benvenuti, Kaldir
Alkohol 14 %, cijena 141 kn
Kompleksan miris, snažno tijelo.  Izražena kiselost, okus traje, još je mlado; uz masnija mesna jela.   
Vivat fina vina ***PERIQUITA TINTO, 2015.
Portugal
Alkohol 13 %, cijena 40 kn
Lijepa živa boja, ugodan miris, jednostavno.
Vrutak
PRINCIPOVAC TRAMINAC, 2013. (poluslatko)
Iločki podrumi
Alkohol 14,5 %, cijena 140 kn
Jake žute boje, karamelne note, dosta ravan okus.
Vinoteke Iločkih podruma
Ocijenili smo i
AGRIS MALVAZIJA, 2016., 13 %, 59 kn, Miva
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI:  U restoranu Agava u Tkalčićevoj u žiriju su bili dr. sc. Ivana Alpeza iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Ivan Dropuljić, direktor Zagreb Vino.coma, Darko Lugarić, sommelier, Saša Zec, vinski menadžer i organizatori, Vitomir Andrić, Ivo Kozarčanin (koji je vodio ocjenjivanje) i Željko Suhadolnik. Točio je Boris Franetić.

Nema komentara:

Objavi komentar