četvrtak, 5. listopada 2017.


Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.

BOŠKINAC, 2013.
Vinarija Boškinac, Novalja
Alkohol 14,5 %, cijena 300 kn
Fini miris voća, začina, čokolade. Pun, mekan, skladan okus. Svježe, izražena kiselina. Karakterno, ozbiljno vino.
Vrutak ****











CO GRAN MALVAZIJA, 2013.
ATC; M. Coronica, Koreniki, Umag
Alkohol 14 %, cijena 118,50 kn
Živo, karakterno vino, miris zatomljen. Med, zrelo voće, okus slankast, vrlo dobro tijelo.
Miva ***











TOMIĆ POŠIP, 2016.
Bastijana, A. Tomić, Jelsa
Alkohol 13,5 %, cijena 90 kn
Zatomljen ali sortni miris, okus ravan ali ugodan, vitko tijelo.
Vrutak












Ocijenili smo i
KABOLA MALVAZIJA, 2016., 13,5%, 68 kn, Vrutak
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI:  U restoranu Agava u Tkalčićevoj u žiriju su bili dr. sc. Ivana Alpeza iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Ivan Dropuljić, direktor Zagreb Vino.coma, Darko Lugarić, sommelier, Saša Zec, vinski menadžer i organizatori, Vitomir Andrić, Ivo Kozarčanin (koji je vodio ocjenjivanje) i Željko Suhadolnik. Točio je Boris Franetić.

Nema komentara:

Objavi komentar