utorak, 7. lipnja 2016.Nova serija ocjena Vinskih zvijezda.
POŠIP BRIME, 2013.
Kraljevski vinogradi, Petrčane
Alkohol 13 %, 60 kn
Sortno u mirisu, fine arome, lagani petrolej. Puno, skladno, bogato, zaokruženo, zrelo. Ozbiljno vino i za crveno meso.
Roto dinamic ***
ALTOS DE TAMARON, 2014.
Pagos del Rey, Španjolska
Alkohol 13 %, cijena 37,90 kn
Tamna čokolada i crno voće. Puno, toplo, tanini malo strše.
Vrutak
Ocijenili smo i

POŠIP RIZMAN, 2015.
Rizman d.o.o., Klek, Komarna
Alkohol 13 %, cijena 133 kn
Svijet vina

PINOT SIVI WITH LOVE, 2015.
F. Kolarić, Jastrebarsko
Alkohol 13,4 %, cijena 75 kn
Puni sepet

PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI: U restoranu Potkova na Kajzerici održana je nova serija ocjenjivanja vina za naše Vinske zvijezde. U žiriju su bili Ivan Dropuljić, direktor međunarodnog festivala vina i kulinarike Zagreb Vino.com,  Slaven Jeličić, enolog i vinar, sommelieri Darko Lugarić i Krešo Šesnić te organizatori Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vitomir Andrić. Vina je posluživao Dario Krklec.
Nema komentara:

Objavi komentar