petak, 3. lipnja 2016.



Nova serija ocjena Vinskih zvijezda.
KONTRA, 2011.
Gracin&Kiridžija, Primošten, Potomje
Alkohol 14,5 %, 173 kn
Kompleksno, puno, bogato i sadržajno. Snažnog tijela, mesnato, traje u ustima. Uz jaču hranu, npr. biftek u umaku, pašticadu...
Vrutak ***











VALLE KOZLOVIĆ, 2015.
Vinarija Kozlović, Vale, Momjan
Alkohol 12,5 %, cijena 69 kn
Voćno u nosu, u ustima i slankasto. Ima još svježine, dobrog tijela.(malvazija i sauvignon)
Roto dinamic ***











MALVAZIJA KABOLA, 2015.
Vina Kabola (M. Markežić), Momjan
Alkohol 13 %, cijena 65 kn
Voćno-cvjetni miris. Gorkast završetak, donekle punoća.
Roto dinamic












MERLOT LEONARDO, 2011.
L. Palčić, Istra
Alkohol 12,50 %, cijena 72,50 kn
Dosta puno, dobre strukture, pretjerani miris tamne čokolade.
DB oprema/ 4 more












PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI: U restoranu Potkova na Kajzerici održana je nova serija ocjenjivanja vina za naše Vinske zvijezde. U žiriju su bili Ivan Dropuljić, direktor međunarodnog festivala vina i kulinarike Zagreb Vino.com,  Slaven Jeličić, enolog i vinar, sommelieri Darko Lugarić i Krešo Šesnić te organizatori Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vitomir Andrić. Vina je posluživao Dario Krklec.



Nema komentara:

Objavi komentar