četvrtak, 26. veljače 2015.


Zagorska su vina u hrvatskom vrhu!
Malo tko u Zagrebu zna za Klub Zagoraca, štoviše za udrugu Zagorje u mom srcu…Sjedište im je u Palmotićevoj 31, a iz te je Udruge ponikao prije godinu dana  Klub kojem je na čelu Franjo Sinković. Cilj im je promidžba Hrvatskog zagorja u svim područjima, od kazališnih predstava do enogastro prezentacija.
Pa su se tako odlučili jednom mjesečno predstavljati sezonski tipično zagorsko jelo i vina koja ga prate…Nekolicina zagorskih vinara u samom su vrhu hrvatske vinske produkcije: Bodren, Vuglec, Bolfan, Petrač…Podsjetimo -  Boris Drenški – Bodren osvojio je 20-ak najprestižnijih svjetskih odličja – Decantorovih! Također, predstavlja se i jedan ugostitelj.

Na nedavnoj prezentaciji

bio je to Božo Huzak, vlasnik „Ribiča“ u V. Trgovišću. U „zagorskoj“ su kuhinji spravljeni bunceki (sad im je sezona) na nekoliko načina, to je bila tema događanja, a pratila su ih primjerena vina. Već prvo, Vuglecov Baronial pokazao je da  se u Zagorju mogu kušati neki od naših najboljih pjenušaca…Boris Vuglec i Tomislav Bolfan osobno su predstavili svoja vrsna vina a točena su i vina podruma Petrač. Za sljedeći put najavljeni su vrhunski predikati B. Drenškog koji je također nazočio ovoj priredbi. Odazov je bio doista šarolik; uključio se i japanski veleposlanik Keiji Ide, te slikari V. Kuliš i B. Milenković . (Snimio Marko Čolić)

Nema komentara:

Objavi komentar