srijeda, 25. veljače 2015.

Ružičasti tjedan u restoranima uoči Pink Daya: Od 1. do 6. ožujka u 30-ak restorana održat će se Tjedan ružičastih jelovnika. Uvod je to u Pink Day, 3. međunarodni festival ružičastih vina, kojeg u Mimari 7. ožujka, tradicionalno uoči Dana žena,  organizira Udruga WOW (Žene i vino). 
Na ružičastim jelovnicima bit će primjerena jela po 100 kn; to je humanitarna akcija Darujmo ružičasti život, za Forum Europa Donna Hrvatska u borbi protiv karcinoma dojke i za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje.  U restoranima postavit će se slikovitu „Le Prase kasicu-prasicu“ (na slici) u koju će gosti moći donirati novca koliko mogu i žele. U Zagrebu su među ostalima to restorani Apetit City, Bistro Apetit, Agava, Bistro Karlo, Le Bistro u Esplanadi, Pauza, Pizzeria O'Hara itd, Mon Ami u V. Gorici, u Zagorju Vuglec Breg, i dr. O svemu su novinare na konferenciji u Mimari upoznale voditeljice akcije, na čelu sa Sanjom Muzaferijom i Marijom Vukelić, te dr. Vesna Ramljak. (snimio J. Frangen)

Na samom Festivalu degustirat će se brojna domaća i strana ružičasta vina, mirna i pjenušava, te ekstra djevičanska maslinova ulja. Najavljeno je 70-ak vinara sa 100 vina i 12 maslinara. Prvi put u nas na radionici moći će se kušati i neka, dosad nekušana, francuska rose vina, koja će predstaviti ugledna enologinja L. Berlemont.

Nema komentara:

Objavi komentar