Tradicionalno
obilježavanje Martinja s potpisom Feravina i ove je godine praćeno uživanjem u mladim vinima.
U elegantnom interijeru zagrebačkog Johana Franka gosti su uz probrane
delicije kušali mlada vina, jednostavna i pitka kako i
priliči dobu godine kada se obilježava Martinje.
Zavodljiva mlada frankovka i prpošna
mlada graševina oduševile su prisutne vinoljupce. Voćnost, bogatstvo
okusa, jaka i živa boja višnje s ljubičastim tonom odraz je mladosti
vina, a u izraženoj sočnosti i karakteru osjeća se pak mekoća i svježina
frankovke. Graševina
Dika koja je poslužena brana je na dva
lokaliteta. Odrađena je redukcija na vinu pa se postigla svježa
aromatika te voćnost vina, javlja Alma Radoš (PR Lollipop).
„Počinjemo
novu vinsku sezonu ovim mladim vinima koja su laka i pitka, a grožđe za
njih se posebno bralo. Vina su to koja su nastala drugačijom
tehnologijom za razliku od Miraza i Dike. Mi smo Kuća frankovke i stoga
se baš kroz frankovku želimo pokazati u najboljem svjetlu. Igramo se
kupažama, a u ponudi su i vina iz ledene berbe koja su posebno mirisna i
zanimljiva. I ove godine smo pokazali kako se kvaliteta naših vina diže
kroz svaku berbu”, naglasio je Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem sastavu je Feravino.
“Ovo
je njihova početna priča koja će tek pokazati svoju raskoš. U ovoj fazi
uživamo u lepršavoj, svježoj Frankovki, a Graševina je moderna, nije
gorka, ni preteška ni prelaka. Samouvjereni smo i idemo dalje s
profilacijom koju smo odavno osmislili, a sada provodimo“, zaključio je konzultant enolog Matjaž Lemut. (snimio Denis Humić)
Nema komentara:
Objavi komentar