Slavonac Ivica
Perak vinsku je slavu stekao u Kutjevačkom podrumu, gdje je uz ostalo bio
glavni enolog. Sada tim stazama nastavlja kao privatnik, što je postao prije
nekoliko godina; prvu vlastitu berbu imao je 2012. godine. Danas obrađuje 11,5
hektara, po mjeri podruma kapaciteta 80.000 litara. Dominira tu graševina,
vrhunskog razreda, isto takve kakvoće vidljive čim je se kuša, te chardonnay.
Perak
nastavlja i tradiciju kutjevačkih predikatnih vina, s kojima je osvojio pregršt
najviših domaćih i stranih odličja. U siječnju je imao ledenu berbu graševine
od koje očekuje 700 litara te dragocjene, plemenite kapljice. A od kolege Ive
Kozarčanina „posuđujem“ i podatak da je ove jeseni Perak napravio i svoj prvi
sauvignon, iz mladog vinograda, koji puno obećava, i čija će prava berba, s
vinom za tržište, biti ove godine. Novost je i zweigelt, koji planira raditi
kao ružičasto vino, a cabernet sauvignon, merlot i syrah i dalje će u Cuvée
crni.
Nema komentara:
Objavi komentar