Malokome je i u Zagrebu poznato gdje se točno nalazi Kaljska
ulica…ubuduće će se ljubitelji slasnih zalogaja itekako potruditi da otkriju tu
lokaciju. U Španskom je, orijentir je obližnji hotel Antunović. U Kaljskoj 14
supružnici Katalinić, Glorija i Darijan, upravo su otvorili lokal Chello, koji je puno
više od pizzerije.
Ono što oni nude daleko je od onog kako obično zamišljamo
pizzu. Dug je niz jela kojima se tu može osladiti, a Darijan kaže da su među
prvima u svijetu koji su kao sastojke za pizzu počeli koristiti različite vrste
sireva, poput dimljenog sira, čardaša, topljenih sireva koje kombiniraju s
različitim mesnim varijantama.
Sada su gostima predstavili nekoliko noviteta -
jedan od njih je toplo-hladna izvedba pizze, koja zbog tankog tijesta i
laganog, ali ukusno kompleksnog nadjeva nije namijenjena dostavi, već
isključivo konzumaciji u pizzeriji. Drugi novitet je njihov spoj pizze i domaće
kuhinje. Chello's Kitchen Style pizza pržena je u palminom ulju, a punjena
nadjevom iz domaće kuhinje - za početak su u ponudi tri varijante (šunka - sir
za najmlađe, juneći ragu i pikantniji gravče na tavče).
Tijesto se priprema tako da ne upija masnoću.
Nude i brojna craft piva te bijela i crna vina – graševina
podruma Kutjevo glavni im je adut. Već na svečanom otvaranju goste je oduševila
Lana Škrgatić sjajnom svirkom i glasom.
Valja pridodati vrlo
maštovito uređeni interijer i još jednu veliku novost – u sklopu lokala je
i igraonica za djecu. Katalinići su
tražili objekt u kojem će moći pružiti ljudima domaći, topli ugođaj te što veću komociju - što se najviše odnosi na
obitelji s djecom. Kako su i sami roditelji petero djece, znaju što je bitno za
obiteljski izlazak pa imaju i dječju sjedalicu, kutak za dojenje i prostor za
presvlačenje beba. (snimke J. Frangen i S. Munda)
Nema komentara:
Objavi komentar