četvrtak, 23. studenoga 2017.


Posljednja serija ocjena na kraju naše akcije Vinske zvijezde. Zahvaljujem svima koji su
surađivali s nama i pomagali nam svih ovih godina.


BODREN ICE&SWEET WINE CHARDONNAY , 2014. (ledeno vino)
Bodren d.o.o., Rusnica, Hum na Sutli
Alkohol 14,7 %, cijena 260 kn
Nježnijeg mirisa; puno, gusto, dopadljivo, srednje kompleksno vino.
Dropi promocija ****


GALIĆ PINOT CRNI, 2015.
Galić d.o.o, Velika
Alkohol 13 %, cijena 99,50 kn
Nježna boja, zreo miris. Skladan, slastan i pun okus.  
Miva ****
ENJINGI GRAŠEVINA EKO, 2015.
I. Enjingi, Hrnjevac, Vetovo
Alkohol 13 %, cijena 45 kn

Miriše na zrelo voće i začine. Ozbiljno, puno, slasno vino. Vino za kontemplaciju, razgovor; ali i uz jela poput teletine, patke.
Vrutak ***ŠEMBER ROSE, brut
Ob. Šember, D. Pavlovčani, Jaska
Alkohol 12,5 %, cijena 120 kn
Osvježavajuć a pun pjenušac. Elegantan, poletan.
U vinariji ***
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri je zasjedao javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI:  Žiri je zasjedao u restoranu Boban a ocjenjivači  su bili dr. sc. Nina Levičnik, gošća iz Slovenije, sommelierka, arhitektica, višestruko angažirana u domaćim i međunarodnim vinskim poslovima, Ivana Nemet, vrsna enologinja i vinarka, Ivan Jug, poznati sommelier, i ugostitelj, i organizatori Ivo Kozarčanin i Željko Suhadolnik. Točio je Željko Komnenović.


Nema komentara:

Objavi komentar