Nova serija ocjena akcije
Vinske
zvijezde.
|
VRHUNSKA GRAŠEVINA,
2016.
Kutjevo d.d.
Alkohol 13 %, cijena 45 kn
Voćno, bijelo i
žuto voće, jabuka. Svježe, još mlado, skladno, pitko. Uz pohanu piletinu,
purisu s mlincima...
Konzum ***
ROSE FRANKOVKA KVALITETNA, 2016.
Iločki podrumi
Alkohol 11,5 %, cijena 35 kn
Naglašenije boje.
Voćno – malina, jagoda; fina kiselost, svježe, lagano, nježno, ugodno.
Točionice Iločkih podruma
DEKLIĆ MALVAZIJA ISTARSKA KVALITETNA, 2016.
OPG D. Deklić, Ferenci, Vižinada
Alkohol 13 %, cijena 62 kn
Voćno-začinske arome i
bijeli papar. Jednostavno, meko, sladunjavo, prerano u prodaji.
Bornstein
Ocijenili smo i
VINA BELJE CABERNET
SAUVIGNON VRHUNSKI, 2014., 14,5 %, Belje d.d., Kneževi Vinogradi, 75 kn, Konzum
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su
neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici,
ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s
hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova,
anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina
berbe i kategorija prema ostatku šećera.
Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje
ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan
ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna
granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9;
veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. :)
odličan odnos cijene i kakvoće
ŽIRI: Održali smo novu
seriju ocjenjivanja za Vinske zvijezde u četvrtoj godini akcije. Ocjenjivali
smo u restoranu Voncimer u Ulici kralja Držislava, kojem su voditelji
Ukrajinci, bračni par Tetiana Ostrogliad i Andrij Plotnikov. U žiriju su bili
Ivana Valić, sommelierka i vinska trgovkinja, Franjo Francem, enolog, Josip
Korak, vinar i enolog, Mario Meštrović, sommelier i ugostitelj i organizatori,
novinari Ivo Kozarčanin i Vito Andrić (treći organizator Ž. Suhadolnik bio je
na putu). Točio je Andrija Dominković.
Nema komentara:
Objavi komentar