utorak, 28. ožujka 2017.


Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.


VRHUNSKA GRAŠEVINA, 2016.
Kutjevo d.d.
Alkohol 13 %, cijena 45 kn
Voćno, bijelo i žuto voće, jabuka. Svježe, još mlado, skladno, pitko. Uz pohanu piletinu, purisu s mlincima...
Konzum ***











ROSE FRANKOVKA KVALITETNA, 2016.
Iločki podrumi
Alkohol 11,5 %, cijena 35 kn
Naglašenije boje. Voćno – malina, jagoda; fina kiselost, svježe, lagano, nježno, ugodno.
Točionice Iločkih podruma











DEKLIĆ MALVAZIJA ISTARSKA KVALITETNA, 2016.
OPG D. Deklić, Ferenci, Vižinada
Alkohol 13 %, cijena 62 kn
Voćno-začinske arome i bijeli papar. Jednostavno, meko, sladunjavo, prerano u prodaji.
 Bornstein











Ocijenili smo i
VINA BELJE CABERNET SAUVIGNON VRHUNSKI, 2014., 14,5 %, Belje d.d., Kneževi Vinogradi, 75 kn,  Konzum














PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. :) odličan odnos cijene i kakvoće
ŽIRI:  Održali smo novu seriju ocjenjivanja za Vinske zvijezde u četvrtoj godini akcije. Ocjenjivali smo u restoranu Voncimer u Ulici kralja Držislava, kojem su voditelji Ukrajinci, bračni par Tetiana Ostrogliad i Andrij Plotnikov. U žiriju su bili Ivana Valić, sommelierka i vinska trgovkinja, Franjo Francem, enolog, Josip Korak, vinar i enolog, Mario Meštrović, sommelier i ugostitelj i organizatori, novinari Ivo Kozarčanin i Vito Andrić (treći organizator Ž. Suhadolnik bio je na putu). Točio je Andrija Dominković.    


Nema komentara:

Objavi komentar