četvrtak, 16. ožujka 2017.


Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.

MALBEC RESERVA, 2015.
Kaiken, Argentina
Alkohol 14 %, cijena 50 kn
Vrlo tamne žive boje, u mirisu voćnost, začini, čokolada. Puno, gusto, dotjerano, skladno, dugo. Uz crveno meso s roštilja.
Roto dinamic ***CLARENDELLE BLANC, 2015.
Clarence Dillon, Bordeaux, Francuska
Alkohol 12 %, cijena 173 kn
Izražen sauvignonski štih. Skladno, elegantno, aromatično, oblo, mekano. (semillon, sauvignon blanc, muscadelle)
Svijet vina ***
TRAMINAC MISNO VINO, 2015.
Misna vina, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Trnava
Alkohol 14 %, cijena 45 kn
Snažno, malo rustikalno, sortno, čisto i uredno.
Vrutak
RAVALICO MERLOT, 2015.
F&F Ravalico, Nova Vas, Brtonigla
Alkohol 12,6 %, cijena 57 kn
Svježe, pitko, lagano, svakodnevno vino.
GDG-Prom
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. J odličan odnos cijene i kakvoće
ŽIRI:  Ocjenjivali smo u  Noelu, u Ul. popa Dukljanina. U žiriju su bili sommelieri Ivan Jug, Siniša Lasan, Krešo Šesnić, te Mladen Vukmir i organizatori, specijalizirani novinari Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vito Andrić. Vina je posluživao Asmir Delić.


Nema komentara:

Objavi komentar