četvrtak, 23. ožujka 2017.


Nova serija ocjena akcije Vinske zvijezde.

MONTES RESERVA CABERNET SAUVIGNON, 2014.
Montes, Čile
Alkohol 13,5 %, cijena 50 kn
Lijep miris, u skladu sa sortom i dobi. Tehnički besprijekorno, dotjerano, zaobljeno, meki tanini. Uz crveno meso s umakom npr.
Roto dinamic ***VINA LAGUNA FESTIGIA CABERNET SAUVIGNON, 2013.
Agrolaguna, Poreč
Alkohol 13,5 %, cijena 85 kn
S dosta voćnosti ali i herbalni štih. Živo, pitko, dobre strukture; traje. Uz meso s roštilja, ispod peke, gulaš…
Konzum ***LEGOVINA MALVAZIJA, 2015.
Ob. Legović, Kaštelir
Alkohol 12,5 %, cijena 56,75 kn
Dosta cvjetnih nota. Uredno, živo, vitko. Uz tjesteninu s laganijim bijelim umacima.
GDG-PromTRIBIDRAG RIZMAN, 2014.
Rizman d.o.o., Klek, Komarna
Alkohol 13,5 %, cijena 184 kn
Voćnost u mirisu. Slast uokusu, tanini isušuju usta.
Acrobat Svijet vina
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. J odličan odnos cijene i kakvoće
ŽIRI:  Ocjenjivali smo u  Noelu, u Ul. popa Dukljanina. U žiriju su bili sommelieri Ivan Jug, Siniša Lasan, Krešo Šesnić, te Mladen Vukmir i organizatori, specijalizirani novinari Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vito Andrić. Vina je posluživao Asmir Delić.


Nema komentara:

Objavi komentar