četvrtak, 29. rujna 2016.Nova serija ocjena Vinskih zvijezda.
PLAVAC MALI,2013.      
Grgić vina, Pelješac
Alkohol 15 %, 219 kn
Odlično, vrlo ozbiljno, višeslojno, bogato i gusto.Uz krepkiju hranu ali i za trenutke meditacije. Na uzlaznoj putanji, može još dugo potrajati.
Vrutak *****
GRAND FERRAGE ROSE, 2015.
M. Chapoutier, Francuska
Alkohol 13 %, cijena 70 kn
Složeno, živo i svježe.Nježne svijetlo ružičaste boje, voćno-cvjetnog mirisa.Suho, slankasto, solidnog tijela.
Vrutak ***KURTALJ ROSE, brut
D. Kurtalj, Plešivica
Alkohol 12,5 %, cijena 122 kn
Lijepe nježne, svijetle, moderne boje. Vrlo dobro perla, fini voćni miris. Živahan i lepršav, vitak, skladan. Aperitiv, pa uz školjke i račiće…
Puni sepet ***


Ocijenili smo i
FUME BLANC ESTATE GROWN, 2014.,Grgich Hills Estate, Kalifornija
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI: Ocjenjivano je u Vinoteci Wine Baru Bornstein, užiriju su bili Ivana Petric, Ivan Dropuljić, Mario Meštrović  te organizatori, specijalizirani novinari Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vito Andrić.
Nema komentara:

Objavi komentar