četvrtak, 8. rujna 2016.Nova serija ocjena Vinskih zvijezda.
SAUVIGNON PINKERT NO 1 BOUQUET BARANJE, 2015.
Vina Pinkert, Suza
Alkohol 12,5 %, 45 kn
Ugodno vino, sortno prepoznatljivo, slatkoća može zasmetati.
Inkora S***
KALIBRO CUVEE, brut
Astoria, Italija
Alkohol 12,5 %, cijena 112,49 kn
Dobro tijelo, a osvježavajuće, izvrstan aperitiv ili za pijuckanje na ljetnoj terasi. (chardonnay, crni pinot)
Roto dinamic ***Ocijenili smo i


STINA POŠIP, 2015., Jako vino, Brač i BY.OTT, 2015., Francuska

PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI: Ocjenjivano je u Bistrou Esplanade. U žiriju su bili Jelena Šimić Valentić, sommelierka, Boris Drenški Bodren, vinar, Ivan Dropuljić, direktor Međunarodnog festivala Zagreb Vino.com, Tomislav Radić, novinar, te organizatori, specijalizirani novinari Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vito Andrić. Točio je Tomislav Klišanin.Nema komentara:

Objavi komentar