četvrtak, 15. rujna 2016.Nova serija ocjena Vinskih zvijezda.
ROSE FASHION VICTIM EXTRA DRY
Astoria, Italija
Alkohol 11 %, 54 kn
Lepršav, uredan pjenušac, jednostavan, lijep cvjetni i voćni miris, okus sladak, dugo traje. Uz kozice i škampe. (glera i crni pinot)
Roto dinamic ***
CUVE BLANC, 2015.
J. Antunović, Dalj
Alkohol 12 %, cijena 49,90 kn
Živo, svježe, dinamično vino. Citrusi, zelene jabuke, doza mineralnosti.
Roto dinamic
Ocijenili smo i
GODIMENT, 2015., Jako vino, Brač i
CHENIN BLANC SAVANHA, 2015., Spier, JAR
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova.
ŽIRI: Ocjenjivano je u Bistrou Esplanade. U žiriju su bili Jelena Šimić Valentić, sommelierka, Boris Drenški Bodren, vinar, Ivan Dropuljić, direktor Međunarodnog festivala Zagreb Vino.com, Tomislav Radić, novinar, te organizatori, specijalizirani novinari Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik i Vito Andrić. Točio je Tomislav Klišanin.
Nema komentara:

Objavi komentar