petak, 26. lipnja 2015.

OD GOTOVINE DO TRABAKULA: Nadaleko poznati crikvenički restoran Konoba Trabakul odnedavno  u ponudi ima stalno i tunu. Dobiva je izravno od našeg najpoznatijeg ribara Ante Gotovine! Zadovoljan vlasnik Nenad Ivančić, zadovoljni i gosti koji najbolji dio ove plemenite ribe, svježu tuninu potrbušinu mogu vidjeti odmah u izlogu lokala.
Trabakul je u vrhu našeg ugostiteljstva: odlikuju ga izvrsno i atraktivno uređen prostor, i unutarnji dio i terasa, ponuda hrane i pića i iznimno ljubazno osoblje. U primorskom je stilu, a to krasi i jelovnik: u kuhinji se spremaju, uz klasična jela, i lokalni specijaliteti, crikvenički, kakve su radile tamošnje none. Pa su npr. za svaku preporuku brudet na crikvenički način, jačmik, batuda, rupice, rižot od sipe; riblja je plata za prste polizati. A domaći kruh koji sami peku ukusniji je i od mnogih kolača!  Odreske od tune, mekane kao vata, najbolje je kušati tek ovlaš pečene, i bez soli; tko ipak voli pečenije meso želja će mu se ispuniti. Na preporuku gazde Nena pravo iznenađenje bit će prilog: krumpirova salata s bučinim uljem.

Konoba je smještena na Strossmayerovom šetalištu, gotovo u samom središtu Crikvenice, u blizini mora i plaža, što joj još pojačava atraktivnost.  A da ste na pravom mjestu vidjet ćete i po slatkoj konobarici u izvornoj crkveniškoj narodnoj nošnji.  

Nema komentara:

Objavi komentar