subota, 20. lipnja 2015.

Već četvrtu godinu Udruga WOW (Žene i vino) organizirala je akciju Što žene žele. To je „ženski“ izbor vrsnih vina kušanih u protekloj godini, među kojima se biraju pobjednici u četiri kategorije. Ovoga puta pobjednik kod bijelih vina i dobitnik WOW Grand Prixa je Pošip Intrada 2011. Luke Krajančića; kod ružičastih pobjednik je Rose Korta Katarina '13; kod crvenih Syrah Korlat '10 Badela 1862 a kod slatkih Galićeva Ledena graševina '09.
Vina elektroničkom poštom bira 150 redovnih članica Udruge i 400-ak WOW simpatizerki, a prema autorskoj listi nekog uglednog sommeliera. Ove je godine to bio Mario Meštrović, jedan od naših najboljih sommeliera i  ugostitelj, voditelj restorana Mon Ami u V. Gorici. 
U finale su ušla po tri najbolje plasirana bijela i crvena vina: kod bijelih još i Kozlovićeva malvazija '13 i Chardonnay Premium '11 Jasne Antunović (članice WOW-a); kod crvenih Gran Teran '09 M. Coronice i Boškinac '11 (merlot i cabernet sauvignon); kod ružica i Tomazov Rose a kod slatnih Bodrenova Izborna berba prosušenih bobica rajnskog rizlinga '11.

O pobjednicima je na slijepom kušanju u Vinoteci Bornstein odlučivao žiri u sastavu Nevenka Škavić, Martina Bek i Barbara Županić. Pobjednici su proglašeni u restoranu Balon na svečanosti koju je vodila Ljiljana Vinković. Ne dobivaju medalje ili plakete nego konkretne nagrade, vrijedne skulpture dizajnerske „Grupe“, a ukupni pobjednik putuje na nagradno studijsko putovanje u jednu europsku vinsku regiju. (snimio J. Frangen) 

Nema komentara:

Objavi komentar