srijeda, 13. studenoga 2019.



Tradicionalno obilježavanje Martinja s potpisom Feravina i ove je godine praćeno uživanjem u mladim vinima.
U elegantnom interijeru zagrebačkog Johana Franka gosti su uz probrane delicije kušali mlada vina, jednostavna i pitka kako i priliči dobu godine kada se obilježava Martinje. 
Zavodljiva mlada frankovka i prpošna mlada graševina oduševile su prisutne vinoljupce. Voćnost, bogatstvo okusa, jaka i živa boja višnje s ljubičastim tonom odraz je mladosti vina, a u izraženoj sočnosti i karakteru osjeća se pak mekoća i svježina frankovke. Graševina Dika koja je poslužena brana je na dva lokaliteta. Odrađena je redukcija na vinu pa se postigla svježa aromatika te voćnost vina, javlja Alma Radoš (PR Lollipop). 



Počinjemo novu vinsku sezonu ovim mladim vinima koja su laka i pitka, a grožđe za njih se posebno bralo. Vina su to koja su nastala drugačijom tehnologijom za razliku od Miraza i Dike. Mi smo Kuća frankovke i stoga se baš kroz frankovku želimo pokazati u najboljem svjetlu. Igramo se kupažama, a u ponudi su i vina iz ledene berbe koja su posebno mirisna i zanimljiva. I ove godine smo pokazali kako se kvaliteta naših vina diže kroz svaku berbu”, naglasio je Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem sastavu je Feravino.

“Ovo je njihova početna priča koja će tek pokazati svoju raskoš. U ovoj fazi uživamo u lepršavoj, svježoj Frankovki, a Graševina je moderna, nije gorka, ni preteška ni prelaka. Samouvjereni smo i idemo dalje s profilacijom koju smo odavno osmislili, a sada provodimo“, zaključio je konzultant enolog Matjaž Lemut. (snimio Denis Humić)

Nema komentara:

Objavi komentar