subota, 24. lipnja 2017.



Slavna Marina Punat utirala je puteve razvoja tadašnjeg jugoslavenskog i hrvatskog nautičkog turizma. Počeci joj sežu u davnu 1964. godinu kada je u sklopu tamošnjeg brodogradilišta jedan Amerikanac, Nesher, dao sagraditi tri brodice koje su tamo ostale i na čuvanju. Danas su u sklopu Marina Punat Grupe marina i brodogradilište, a imaju 850 vezova u moru i oko 500 na suhom. Ima tri restorana, hotel Kanajt s wellesom, trgovine, vrhunski yacht servis - sve što je potrebno nautičarima.
Marina je posebno omiljena zbog izvanrednih uvjeta sidrenja u sjajno zaštićenoj Puntarskoj dragi. I blizu je mnogim europskim destinacijama.
A poznata je i po svojoj ugostiteljskoj ponudi, ne samo nautičari rado navraćaju u njihov atraktivni restoran. 
Upravo on, i njihov novi jelovnik bili su povod za okupljanje WOW-ica, Udruge žene i vino kojoj je na čelu Sanja Muzaferija (koja u Puntu ima vikendicu). Pa su tako na večeri koja se protegla dugo u noć posluženi krema od bakalara; hobotnica s jagodama i kremom od acetta balsamica; marinirana orada sa zelenom jabukom i njihovim maslinovim uljem;  brusketa sa skutom i aromatičnim biljem; krčka kobasica obitelji Žužić; ovčji sir star 48  mjeseci s marmeladom od kapule…Uslijedila je primorska gusta riblja juha pa tradicionalne krčke šurlice s janjećom pašticadom, a kao glavno jelo terina od grdobine i povrća, hobotnica sa žara na rigi s krumpirom na toplo i lignje na padelu. U međuvremenu poslužen je i sorbetto, a za desert krčki raviol, presnac i domaći sladoled od suhe smokve.
Sve to obilato je zalivano vinima ugledne venetske vinarije Ville Sandi, u prvom redu sad već slavnim lokalnim pjenušcima prosecco: Prosecco DOC Treviso Il Fresco Brut, Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato DOCG Brut, Valdobbiadene Proseco Superiore DOCG Extra Dry…Uslijedio je mirni Incrocio Manzoni Marinali, pa Sauvignon Blanc Tardo i za finale opet Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Dry cuvee Oris.
Za ovakvu raskošnu vinsku ponudu zaslužna je upravo Muzaferija (na slici S. Munde), u distribuciji Mive, a vina je predstavljala Consuelo Doneto, zadužena za izvoz u Europu.   

Nema komentara:

Objavi komentar