petak, 6. studenoga 2015.



Novi prilog otočkoj i općenito hrvatskoj gastronomiji stiže s otoka Paga. Poljoprivredno gospodarstvo Bravarica iz Novalje podiglo je malu privatnu pašku siranu; obitelj Pende svoj sir pripravljen po tradicionalnoj recepturi od nepasteriziranog mlijeka dobiva od 500 ovaca iz vlastitog stada. 
Upravo su ga prvi put predstavili  u Zagrebu, u lokalu Sherry's na Britancu, kod Ivane Šeremet: - Mi ga već imamo i jakooo je fin, ponosno je u pozivu najavila domaćica. Pende uzgajaju i masline, za vlastite potrebe, i to isto tradicionalnom metodom, namakanjem  u moru; pokušali su novi (istarski) stil, nije im se dopao, ulje je bilo pregorko.
Na degustaciji u Sherry'su sir se sjajno upotpunio s odličnim otočkim medom i s domorodnim gegićem slavnog otočkog vinara (i ugostitelja) Boškinca. 

Nema komentara:

Objavi komentar