srijeda, 18. studenoga 2015.



ZAVRŠNO OCJENJIVANJE ZA VINSKE ZVIJEZDE: Privodimo kraju ovogodišnji ciklus ocjenjivanja vina s hrvatskog tržišta za Vinske zvijezde. Stručni žiriji ocijenili su dosad oko 250 uzoraka domaćih i stranih vina, tako da je to jedno od najvećih vinskih ocjenjivanja u Hrvatskoj.
Diplome – zlatne, velike zlatne i, prvi put, Veliku zvijezdu - uručit ćemo dobitnicima sljedećeg petka, 27. studenog na svečanosti  u hotelu Esplanade, u sklopu 10. međunarodnog festivala vina i kulinarike Zagreb  Vino.com kojeg organizira Ivan Dropuljić.
Prije toga, upriličili smo tzv. doigravanje, ili super finale, pri čemu je poseban žiri izabrao najbolji među 5 domaćih pjenušaca, te po tri najbolja bijela i crna mirna vina od po 10 dosad najbolje ocijenjenih uzoraka, kao i najbolje vino od naše autohtone sorte.               
Žiri je zasjedao u Bistrou Esplanade, a članovi su bili Jasminka Šaško, enologinja i vinarka, Ivan Dropuljić, Franjo Francem, enolog i dopredsjednik Hrvatskog sommelier kluba, Ivan Jug, sommelier i ugostitelj, te organizatori I. Kozarčanin, Ž. Suhadolnik  i V. Andrić. Vina je točio Tomislav Klišanin.

Nema komentara:

Objavi komentar