četvrtak, 12. studenoga 2015.Nova serija Vinskih zvijezda, vina su i preporuka kao  predblagdanska, uoči Božića i Nove godine.
COLLARD-PICARD CUVEE SELECTION, brut
Collard-Picard, Fancuska
Alkohol 12,5 %, cijena 315 kn
Raskošan miris. Nježno, fino, skladno, pun okus. Elegantno, kompleksno, dugo traje.
Bornstein *****THE DEAD ARM, 20011
D'Arenberg, Australija
Alkohol 14,3 %, cijena 440 kn
Fini voćni i  začinski mirisi. Skladno, puno, meki tanini, živo, svježe, kompleksno. Izvrsno. Uz biftek. (shiraz)
Bornstein *****GRAŠEVINA IZBORNA BERBA, 2004.
I. Enjingi, Hrnjevac
Alkohol 16 %, cijena 58,4 kn (0,375 l)
Odlično, ugodno aromatično vino, jak alkohol dobro uklopljen. Puno ali ne teško vino. Raskošno, skladno, još ima živosti.
Gro-prom ****TRAMINAC LEDENA BERBA, 2011.
Kutjevo d.o.o.
Cijena 500 kn (0,375 l)
Prekrasno miriše, ali jako slatko, a nedostaje kiseline.
Diskont u vinariji ***
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. Vino s odličnim odnosom cijene i kakvoće :)
PRAVILNIK: Ocjene nisu nikada sponzorirane, potpuno su neovisne. Ocjenjuje stručni žiri u kojem su enolozi, vinari, znanstvenici, ugostitelji, sommelieri, vinski trgovci, specijalizirani novinari…i to vina s hrvatskog tržišta, iz maloprodaje, domaća i uvozna, metodom do 100 bodova, anonimno. Ne ocjenjuje se sorta, niti regija, o uzorcima se zna samo godina berbe i kategorija prema  ostatku šećera. Žiri zasjeda javno, u ugostiteljskim objektima. Ocjenu nižu od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Cijene vrijede na dan ocjenjivanja.
ŽIRI: Ocjenjivali smo u restoranu Zelendvor. U žiriju su bili Kristina Vugrin, predsjednica Udruge Vinske kraljice Zagrebačke županije, Ivan Srpek, vinski trgovac, Saša Zec, vinski marketing i organizatori V. Andrić, I. Kozarčanin i Ž. Suhadolnik. Točio je Zlatko Jančić.

Nema komentara:

Objavi komentar