ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.


ELITNA GOLDBERG FRANKOVKA: Na (naše) frankovke naučili smo kao na laganija, voćna i jednostavnija vina. Međutim, ono što su nam ponudili iz podruma Vina Belje – a riječ je o frankovki Goldberg izborne berbe iz 2012. godine – posve je druga priča; riječ je o vinu svjetske klase od te sorte, ravno najboljim austrijskim frankovkama.
Godina 2012. bila je (u Baranji) posebno dobra za crna vina, a za ovu još su brani samo najbolji grozdovi, često sa suhvicama, s najboljih položaja. Iz podataka vinarije doznajem da je osim u inoksu vino nastajalo i u velikoj bačvi od slavonskog hrasta, dozrijevalo u idealnim uvjetima čuvenog beljskog podruma.
I tako smo dobili jedno od najboljih naših općenito crnih vina, koje će pristajati u posebnim trenucima, uz najbolje zalogaje. Duboke je, tamne boje, bogatog mirisa crnog voća, višnje, kupine…čaša i sljedeći dan još intenzivno miriše! Snažnog je ali i elegantnog tijela, puna, topla, odlične strukture, sa čak 15 % alkohola, ali neopterećujećeg, suha. Dugo traje u ustima, a naslućuje se da ima još dug potencijal starenja – tko ima vremena čekati… Svaka je kap užitak i čista radost!        

Nema komentara:

Objavi komentar