Ovogodišnje izdanje međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva, Chefs' Stage, održat će se u Šibeniku 16. i 17. ožujka 2020. Posjetitelje očekuju dva dana kongresa u Konvencijskom centru hotela Ivan Amadria Park. Tu su i četiri izvrsna masterclassa, po dva dnevno, od kojih jedan na tvrđavi Barone, a drugi na tvrđavi Sv. Nikole. Posjetitelji imaju izbor od čak šest gala večera, tri po danu, od kojih se jedna održava u restoranu Pelegrini, druga u šibenskoj Gradskoj vijećnici, a treća u atriju Muzeja grada Šibenika, javlja Nika Fleiss, PR manager.
Ulaznica General Admission obuhvaća program u Konvencijskom centru hotela Ivan za oba dana, svečano otvorenje kongresa, Grand Tasting Lunch, pristup market placu malih proizvođača i partnera kao i pristup svim radionicama, workshopovima i aktivnostima u Amadria Parku. Ulaznice za masterclassove i gala večere dodatno se kupuju na web stranici Chefs' Stagea. Ulaznice za treći po redu Chefs’ Stage puštene su u prodaju, već od ovog ponedjeljka mogu ih kupiti na web stranici Chefs' Stagea.
Šibenske će vedute na dva dana postati gastronomska pozornica za velika svjetska imena i brojne hrvatske i regionalne profesionalce u ugostiteljstvu i turizmu. Prenosit će se vrsna znanja i raspravljati o važnim temama iz gastronomije i ugostiteljstva, osnaživat će se veze između malih proizvođača, dobavljača i restorana, sklapati poslovne suradnje i prijateljstva. Tema kongresa – Tradicija.
Ovogodišnji Chefs' Stage ugostit će brojne svjetski poznate chefove kao što su Mađar Ádám Mészáros, francuska chefica Adeline Grattard, rumunjski chef, food blogger i pisac Adrian Hadean, Soenil Bahadoer iz Nizozemske, Amerikanac Brad Kilgore, talijanski chef Angelo Sabatelli, Francuz kolumbijskih korijena Santiago Torrijos, indijski slastičar Vinesh Johny te japanska chefica s napuljskom adresom Sakai Fumiko.
Važan dio Chefs' Stagea je i zaklada Budi Foodie koja osigurava financijska sredstva za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu. Uz strateške partnere, zaklada Budi Foodie je u prvoj godini za troje stipendista osigurala školovanje na prestižnim internacionalnim akademijama: Le Cordon Bleu Istanbul, Intrecci Akademija te Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie Ducasse & Thuries.
Ovogodišnji Budi Foodie natječaj za mlade zaljubljenike u gastronomiju i ugostiteljstvo u dobi od 16 do 26 godina otvoren je do 5. veljače. Finale natječaja i proglašenje pobjednika za 2020. godinu održat će se unutar programa Chefs' Stagea.
Kada je pokretao ovaj kongres, chef Rudolf Štefan je imao san da Chefs’ Stage postane relevantna gastronomska pozornica kojoj je glavna tema regionalna gastronomija, a glavni cilj pokazati da je itekako vrijedna svjetske pažnje. Drugi cilj mu je bio osnovati zakladu Budi Foodie koja će brinuti o prepoznavanju i edukaciji mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu te njihovo daljnje školovanje. Treći cilj bio je okupljati sve sudionike regionalne ugostiteljske scene: chefove, restoratere, hotelijere, profesionalce u industriji, proizvođače, dobavljače, goste, novinare i među njima stvarati prijateljsku atmosferu i suradnju. Chefs’ Stage je u kratkom roku uspio ostvariti sva tri cilja i pozicionirati se kao vodeći gastronomski kongres u Hrvatskoj i regiji.
Nema komentara:
Objavi komentar