USKORO: 4. Salon pjenušavih vina Zagreb
održat će se u petak, 31.1. 2020. u hotelu Dubrovnik, od 15-21h. (odmah dan
nakon Vinskog univerzuma, prvog hrvatskog festivala za mlade vinare.)
Zagrebački je prvi u mreži »Salon of Sparkling Wines«, koji će
predstaviti ponajbolje hrvatske i slovenske te nekoliko stranih proizvođača
vrhunskih pjenušavih vina. Ovogodišnji salon okuplja dosada najveći broj
izlagača - čak 45.
Ususret 4. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu, održana
je 22.1. jedinstvena (i prva takva) radionica sljubljivanja pjenušavih vina i
kruha - u zagrebačkom restoranu Noel.
Prirodna vina (pjenušci) sve su zastupljenija u
vinskom svijetu, što nije samo trenutni trend/moda, već predstavlja budućnost,
izvještava organizatorica Marija Vukelić. Stoga je Salon već sada otvoren za
prirodna vina, iako trenutno u Hrvatskoj ima jako malo potencijalnih
izlagača/proizvođača tzv. prirodnih pjenušaca, i iako znamo da prirodnjaci »po
pravilu« ne žele sudjelovati na vinskim događajima koji nisu specijalizirani za
prirodna vina.
Radionicu KRUH & VINO vodila je dr.
Nina Levičnik, sommelierka sa certifikatom pekarice i slastičarke, a vina je
predstavio Boris Sarjanović, direktor tvrtke
Label Grand. Kušala su se četiri para kruha i prirodnog pjenušavog vina
te razgovaralo o kombinaciji gdje kruh najljepše »ljubi« vino. Većina parova se
jako dobro »(s)našla«. Sva četiri kruha pripremljena su bez kvasca (i drugih
umjetnih aditiva), s divljim kvascem, ekološkim brašnom i - s idejom da
se sljube s odabranim prirodnim pjenušavim vinima. (Foto Julio Frangen)
Nema komentara:
Objavi komentar