Domaći
čvarci iz okolice Požege bili su najbolji uvod u birane specijalitete kojima je
Turistička zajednica Požeško-slavonske županije na Adventu u Zagrebu, na
Starčevićevom trgu, predstavila novinarima i predstavnicima medija bogatu
eno-gastro ponudu.
Ispred četiri adventske kućice u okviru manifestacije Reci
Božić, za predjelo se, uz već spomenute čvarke, servirala slavonska
šunka, slanina, sir i nezaobilazni kulen, za glavno jelo ukusni funky burgeri
sa slavonskom svinjetinom, potom krpice s kupusom i za kraj buncek u sendviču.
Uz mirisnu slavonsku šljivovicu vrhunska vina i pjenušci stigli su iz Kutjeva.
„Za
gurmanski doživljaj naše županije nismo slučajno odabrali novu lokaciju u okviru Adventa u Zagrebu. Tu je naglasak na
ekologiji i ekološkim materijalima, a upravo te
principe podržavamo i u Požeško-slavonskoj županiji poznatoj zelenoj
destinaciji na čijem je području Park prirode Papuk, hrvatski geopark pod
zaštitom UNESCO-a. Pokazali smo kako uspješno spojiti trendove moderne i
tradicionalne kuhinje, a svi koji kušaju slavonske specijalitete požele nas
posjetiti“, istaknula je Maja Jakobović Vukušić, direktorica TZ
Požeško-slavonske županije.
Slavonska
jela u street food varijanti sjajan su način da se urbana publika upozna s
raznolikošću i ljepotom kuhinje Požeško-slavonske županije, kaže Alma Radoš, PR
Lollipop. Poznati brend Okusi Zlatne Slavonije predstavljen je i u novoj
eno-gastro brošuri županijske turističke zajednice, a prezentacija u Zagrebu
organizirana je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. (foto T.
Smoljanović)
Nema komentara:
Objavi komentar