Na ekskluzivnom mjestu, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom
kazalištu Feravino je predstavilo svoja ekskluzivna vina. Brojni gosti kušali
su njihova tri pjenušca – Graseco brut i ekstra brut, od graševine i Francescu,
od frankovke. Bila je to ujedno i promocija novih etiketa čiji je autor dizajner Miran Tomičić.
Pjenušci su proizvedeni charmat metodom, u stilu prosecca, i
u Feravinu su zadovoljni reakcijom tržišta, na kojem su se pojavili ovog
proljeća. Jedan su od njihovih najtraženijih proizvoda, kažu. Urbani, moderni,
elegantni, osvježavajući i neodoljivi…tako su ih opisali. Pokazali su se i kao
izvrsna baza za popularne barske mješavine, koktele.
Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe ističe da
je je okupio odličan tim enologa na čijem je čelu mlada enologinja Antonija
Čeme i gost enolog Matjaž Lemut.
Kušane su i tradicionalne
slavonske delicije u finger food verziji. (Foto: Izidor Tačković i Krešimir
Zadravec)
Feravino je dio tvrtke Osilovac d.o.o., u Feričancima.
Vinarija korijene svoje tradicije pronalazi još u davnom 18. stoljeću. Na
područje Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804.
godine gradi se još i danas aktivan i nadasve slikovit podrum. - Naše
vino kroz povijest bilo je vjerni pratitelj poznatim piscima i skladateljima
ovoga kraja, kažu. Čest gost naše plemenitaške obitelji Mihalović bio je i
Frantz Listz, poznati skladatelj, koji je inspiraciju za svoja glazbena djela
pronalazio i u vrhunskoj feričanačkoj kapljici.
Mističan podrum, romantična lokacija, vrsna vina
itekakav su mamac i za turističke posjete, ne samo za ljubitelje plemenite
kapljice.
Nema komentara:
Objavi komentar