DVA DESETLJEĆA PIVNICA MEDVEDGRAD: Kultna zagrebačka pivnica (i pivovara)
Medvegrad proslavila je jučer 20. rođendan. Lijep trenutak i velik
uspjeh; to više što je to obiteljski
pothvat, obitelji Nauković, ostvaren
s najambicioznijim htijenjima u proizvodnji tog planetarno popularnog pića: što
prirodnije, bez kemijanja, sa sastojcima koji daju najbolji učinak.
Preskočimo junačkih prvih 19 godina: lani su Naukovići
odlučili puniti svoja tražena piva u boce, kako bi ih prodavali i izvan svoje
četiri pivnice (Mali
medo u Tkalči, Medvedgrad u Ilici 49, u Adžijinoj i u Samoborskoj, gdje je i pivovara). Odličan potez:
to su piva u kojima uživaju i početnici i znalci. A u njihovoj pivnici u Ilici
užitak je vidjeti i studente „koji pijuckaju pivu dok uče iz skripata“ i bakice
koje su se okupile jer znaju što žele i što ih tu očekuje…
Ovoga četvrtka u Medvedgradu su proslavili svoj rođendan s
novinarima; Ivan i Petar Nauković i Božidar
Kostanjčar, glavni tehnolog, koji su nam objasnili zašto su ta piva tako
posebna i jedinstvena. Ta dva nova piva u bocama: Zlatni medvjed i Crna
kraljica već su nas čekala u bočicama, a potom je potočeno specijalno, Rođendansko pivo (poznati belgijski ale /a belgijska
su piva najbolja na svijetu/, prvo tog tipa u Hrvatskoj, sa čak 9 % alkohola te
sezonsko, novo Božićno pivo, sa 6,9 %. Točit će se sada, uoči blagdana,
nemaju što čekati.
Mladi naši obećavajući pivari najavili su, uz ostalo, i svake godine
sezonska piva. Gastronomsko nadmetanje s vinarima očito je počelo.
Nema komentara:
Objavi komentar