subota, 19. siječnja 2019.



Središte Zagreba obiluje vrsnim, atraktivnim restoranima; odnedavno im se pridružio još jedan i to u samom srcu metropole, na Kaptolu 10. Krešimir Šesnić (sommelier) i Daniel Vlasiček (chef) otvorili su u susjedstvu Komedije restoran Fino&vino. Dečki su to s visokom reputacijom i bogatom biografijom u zvučnim zagrebačkim ugostiteljskim objektima…Restoran, šarmantnog ugođaja, ukupno ima 40 mjesta. 
Koncept restorana “Fino & Vino” temelji se na domaćoj kuhinji s naglaskom na pripremu raznih vrsta mesa (tatarski biftek, steakovi od odležanog goveđeg i telećeg mesa).  U ponudi su i jela od ribe (tuna steak), a sve pripremamo s roštilja na drveni ugljen. Tjestenina je domaće proizvodnje, a svi deserti rade se prema starim receptima. Uz ponudu jela na dnevnom meniju, bit će i jela na žlicu – kaže voditelj Krešimir Šesnić. 
Vidjelo se to ovog petka (18.1.) navečer na svečanom otvaranju, pred mnogobrojnim gostima; vrhunac je bila šunka u kruhu. 
Sve je obilato zalijevano pjenušcima (Kolarić, Korak…) i vrsnim mirnim vinima. Kako i ime lokala govori - ponuda vina je bogata, više je od 90 etiketa, iz renomiranih hrvatskih ali i inozemnih podruma (iz Italije, Francuske i drugih država…), veli Šesnić.  Uz pjenušce, mirna suha i desertna, na vinskoj karti su i neka narančasta vina, a neka se vina toče i na čaše.  Snimili M. Čolić i J. Frangen

Nema komentara:

Objavi komentar