subota, 10. studenoga 2018.


Već se posve približila naša najveća vinska priredba, međunarodna smotra vina i kulinarike Zagreb.Vino.com. Održava se tradicionalno potkraj ovog mjeseca, sada 23. i 24. studenog, već 13 puta, od toga 12. put u zagrebačkom hotelu Esplanade.  
Festival je posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu i gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Kako se održava uoči predstojećih blagdana bit će i dobar uvid poslovnim ljudima i građanstvu o mogućnostima u mjesecu darivanja, ističe direktor (i osnivač) manifestacije Ivan Dropuljić (na slici). Predstavit će se i degustirati vina, sljubljivati vina i hrana, dodaje, a i održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i druge ljubitelje dobrih vina i hrane.  
Ove se godine festival održava na više od 3000 četvornih metara, okuplja više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca s vinima, pršutima, sirom, uljem, kulenom, slatkišima i dr. iz EU i iz zemalja iz našeg okruženja, a iz ostalih dijelova svijeta zastupat će ih uvoznici, dodaje prof. Dropuljić. 
Svi su prostori u Esplanadi već, dakako, popunjeni, a novost je da će se u prostoru Casina predstaviti nama slabo poznata i daleka a vrsna ruska vina, jer je ove godine gost-partner Rusija.
Festival se otvara 23. 11., u petak u 11 sati i otvoren je do 18 sati. U isto vrijeme traje i u subotu.  
Poseban štih priredbi daju brojne, sjajne radionice, vrijedne svake minute i kapi tamo sotvarne; primjerice reakcija na naslov u Decanteru „Hvala Bogu na hrvatski vinima“, o desetljeću Enjingijevih graševina, s moderatorom I. Kozarčaninom  i samim I. Enjingijem.

Nema komentara:

Objavi komentar