petak, 28. rujna 2018.


Na ekskluzivnom mjestu, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu Feravino je predstavilo svoja ekskluzivna vina. Brojni gosti kušali su njihova tri pjenušca – Graseco brut i ekstra brut, od graševine i Francescu, od frankovke. Bila je to ujedno i promocija novih etiketa čiji je autor dizajner Miran Tomičić.
Pjenušci su proizvedeni charmat metodom, u stilu prosecca, i u Feravinu su zadovoljni reakcijom tržišta, na kojem su se pojavili ovog proljeća. Jedan su od njihovih najtraženijih proizvoda, kažu. Urbani, moderni, elegantni, osvježavajući i neodoljivi…tako su ih opisali. Pokazali su se i kao izvrsna baza za popularne barske mješavine, koktele.
Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe ističe da je je okupio odličan tim enologa na čijem je čelu mlada enologinja Antonija Čeme i gost enolog Matjaž Lemut.
Kušane su i tradicionalne slavonske delicije u finger food verziji. (Foto: Izidor Tačković i Krešimir Zadravec)
Feravino je dio tvrtke Osilovac d.o.o., u Feričancima. Vinarija korijene svoje tradicije pronalazi još u davnom 18. stoljeću. Na područje Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine  gradi se još i danas aktivan i nadasve slikovit podrum. - Naše vino kroz povijest bilo je vjerni pratitelj poznatim piscima i skladateljima ovoga kraja, kažu. Čest gost naše plemenitaške obitelji Mihalović bio je i Frantz Listz, poznati skladatelj, koji je inspiraciju za svoja glazbena djela pronalazio i u vrhunskoj feričanačkoj kapljici.
Mističan podrum, romantična lokacija, vrsna vina itekakav su mamac i za turističke posjete, ne samo za ljubitelje plemenite kapljice. 

Nema komentara:

Objavi komentar