srijeda, 1. veljače 2017.



U ove hladne, tmurne zimske dane – Istra u srcu Zagreba! I to u restoranu No No No u Preradovićevoj gdje su getovci Silvija Munda i Tomislav Stiplošek, udruga za kulturu stola G.E.T. – za novinare upriličili svoju 5. Premium priču. Ovog puta bila je to „Salvelina rapsodija“, simfonija maslinovog ulja. Uz šest sljedova ponuđena su ulja pulske uljare Salvela, koja su predstavili Sandra i Marko Krstačić: za dobrodošlicu (uz biser pjenušac Giovanni L. Palčića) domaći kruh s uljem buža, uz mousse od kozica pendolino, uz bruschette s marinarom i inćunom leccione. Glazirane juneće obraze pratilo je ulje leccino, a filet trlje Aurum, sjajna mješavina nekoliko sorti – lecciona i leccina, buže i bjelice. Finale je bio sjajan sorbetto s moštom od jabuka i autohtonom bjelicom.

Ove sjajne zalogaje pratila su i odlična vina Medea iz iste firme, malvazija Montiron '15 i merloti Punta Greca '13 i '12, ovaj drugi iz trolitrene boce jeroboam, ograničenih količina i označenih serijskim brojem.
Maslinici  su na odličnom položaju kod Barbarige, te Fažane, a vinogradi oko Vodnjana. Restoran No No No otvoren je potkraj prošle godine, i hrana i vina u njemu su hrvatska. Jela su predstavljali Gordan Graovac, voditelj restorana i kuhar Kornelije Malić, dok je o vinima govorila Jelena Puh Miloš, iz Eno expert akademije.  (snimio Julio Frangen)  

Nema komentara:

Objavi komentar