petak, 24. siječnja 2020.



USKORO: 4. Salon pjenušavih vina Zagreb održat će se u petak, 31.1. 2020. u hotelu Dubrovnik, od 15-21h. (odmah dan nakon Vinskog univerzuma, prvog hrvatskog festivala za mlade vinare.) Zagrebački je prvi u mreži  »Salon of Sparkling Wines«, koji će predstaviti ponajbolje hrvatske i slovenske te nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina. Ovogodišnji salon okuplja dosada najveći broj izlagača - čak 45.
Ususret 4. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu, održana je 22.1. jedinstvena (i prva takva) radionica sljubljivanja pjenušavih vina i kruha  - u zagrebačkom restoranu Noel.
Prirodna vina (pjenušci) sve su zastupljenija u vinskom svijetu, što nije samo trenutni trend/moda, već predstavlja budućnost, izvještava organizatorica Marija Vukelić. Stoga je Salon već sada otvoren za prirodna vina, iako trenutno u Hrvatskoj ima jako malo potencijalnih izlagača/proizvođača tzv. prirodnih pjenušaca, i iako znamo da prirodnjaci »po pravilu« ne žele sudjelovati na vinskim događajima koji nisu specijalizirani za prirodna vina.
Radionicu KRUH & VINO vodila je dr. Nina Levičnik, sommelierka sa certifikatom pekarice i slastičarke, a vina je predstavio Boris Sarjanović, direktor tvrtke Label Grand. Kušala su se četiri para kruha i prirodnog pjenušavog vina te razgovaralo o kombinaciji gdje kruh najljepše »ljubi« vino. Većina parova se jako dobro »(s)našla«. Sva četiri kruha pripremljena su bez kvasca (i drugih umjetnih aditiva), s divljim kvascem, ekološkim brašnom i  - s idejom da se sljube s odabranim prirodnim pjenušavim vinima. (Foto Julio Frangen)


Nema komentara:

Objavi komentar