utorak, 18. lipnja 2019.


U posebno dekoriranom ambijentu zagrebačkog restorana Mano2, brojnim ljubiteljima najfinijih vina i okusa s ponosom su predstavljena vrhunska vina Korlat 15 – Cabernet sauvignon, Syrah i Merlot.
Dobrom raspoloženju okupljenih pridonijeli su ukusni zalogaji iz kuhinje chefa Hrvoja Kroflina, čije se kulinarsko umijeće izvrsno sljubilo s linijom Korlat 15. Poseban je izazov bio osmisliti meni koji bi bio u idealnom skladu isključivo s crvenim vinom, a nekoliko riječi dao je glavni enolog Badela 1862, Dubravko Ćuk, koji je zajedno sa chefom prije svakog slijeda iznio pojedinosti o svakom od ponuđenih vina.
Vrhunska crvena vina brenda Korlat vinskoj sceni predstavljena su prvi puta berbom 2007. i odmah su osvojila srca brojnih obožavatelja posebnim dizajnom, raskošnim okusima i vrhunskom kvalitetom. U zadnjih 10 godina primili su preko 70 nacionalnih i internacionalnih priznanja poput Decantera, Mundusvini, IWC, Cobcours mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales Paris i brojne druge. Sigurni smo da će berba 2015., izvrsnom kvalitetom te sočnim i bogatim okusom, osvojiti srca brojnih obožavatelja, ističe Kiti Iveta, PR savjetnica (kiti@priredba.hr).
Dodajem da sam osobno bio na sadnji loze na lokaciji Korlat, blizu Benkovca, 2004. godine – na 100 hektara pustog kamenjara. Zapanjujuće iskustvo.
(snimio John Pavlish; na slici su Nensi Pejic, Mladen Forko, Marko Pezer, Dubravko Ćuk, Kristina Bocak Gojun i Mladen Zrno)

Nema komentara:

Objavi komentar