četvrtak, 14. ožujka 2019.


Ekskluzivan vinski festival, Pink Day, održat će se ove godine 7. put. Bit će to tradicionalni međunarodni festival ružičastih vina – mirnih i pjenušaca – koji se opet održava u posebnom prostoru, u Muzeju Mimara, i to 30. ožujka. Na konferenciji za medije ovog četvrtka (14.3.) najavila ga je Sanja Muzaferija, predsjednica, ispred Udruge Women on Wine – WOW.  
Najavljen je nastup 80-ak izlagača, većinom domaćih, a u sklopu Festivala održat će i Festival – Green in Pink –proizvođače ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Bit će i tri vinske radionice, s vinima od sjevera do juga.
 „PINK DAY svake godine okupi sve više novih imena i svake godine sve ranije popunimo sva slobodna mjesta - što je potvrda da je naš ružičasti festival postao itekako prepoznatljiv na domaćem i stranom području. Pink boja je simbol i prepoznatljivost naše manifestacije, a ovim Festivalom ne pomažemo samo domaćim vinarima da prezentiraju svoja vina već i stranima da pokažu svoje proizvode na hrvatskom tržištu. No, Pink Day nije samo ispijanje vrhunskih vina, već kroz radionice nastojimo dodatno educirati posjetitelje i sve zaljubljenike u vina. Na Pink Dayu vas čekaju brojni sadržaji pa ne propustite dan ispunjen ružičastim raspoloženjem, kvalitetnu edukaciju, i naravno, neizostavna vrhunska vina. Mi slavimo ženstvenost u okružju cvijeća, optimizma, kvalitetnog ulja i – naravno – najvažnije – odličnog rosea. Vidimo se na Pink Dayu!“- istaknula je Sanja Muzaferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Day-a. Događaj su na presici predstavili i Lada Butković Rakovčan, „domaćica“ manifestacije, i Ivica Mamić, direktor marketinga.
Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Pink Daya bit će nagrada koju će organizatori dodijeliti prvi put, „potaknuti svakogodišnjim nastojanjima vinara da što ljepše urede svoj izložbeni stol i ukrase ga cvijećem i ružičastim detaljima“. Nagrada za najkreativniji stol izlagača su ružičaste slavne Jimmy Choo štikle koje se ne mogu kupiti u Hrvatskoj pa su ekskluzivno za Pink Day stigle iz New Yorka, a vrijednost im je veća od 1000 dolara, predstavila ih je Muzaferija.
Podršku ovom festivalu pružit će brojni sponzori. Ove godine partner je riječki WineRi.

Nema komentara:

Objavi komentar