četvrtak, 27. studenoga 2014.


DVA DESETLJEĆA PIVNICA MEDVEDGRAD: Kultna zagrebačka pivnica  (i pivovara) Medvegrad proslavila je jučer 20. rođendan. Lijep trenutak i velik uspjeh;  to više što je to obiteljski pothvat, obitelji Nauković, ostvaren s najambicioznijim htijenjima u proizvodnji tog planetarno popularnog pića: što prirodnije, bez kemijanja, sa sastojcima koji daju najbolji učinak.

Preskočimo junačkih prvih 19 godina: lani su Naukovići odlučili puniti svoja tražena piva u boce, kako bi ih prodavali i izvan svoje četiri pivnice (Mali medo u Tkalči, Medvedgrad u Ilici 49, u Adžijinoj i u Samoborskoj, gdje je i pivovara). Odličan potez: to su piva u kojima uživaju i početnici i znalci. A u njihovoj pivnici u Ilici užitak je vidjeti i studente „koji pijuckaju pivu dok uče iz skripata“ i bakice koje su se okupile jer znaju što žele i što ih tu očekuje…
Ovoga četvrtka u Medvedgradu su proslavili svoj rođendan s novinarima; Ivan i Petar Nauković i Božidar Kostanjčar, glavni tehnolog, koji su nam objasnili zašto su ta piva tako posebna i jedinstvena. Ta dva nova piva u bocama: Zlatni medvjed i Crna kraljica već su nas čekala u bočicama, a potom je potočeno specijalno, Rođendansko pivo (poznati belgijski ale /a belgijska su piva najbolja na svijetu/, prvo tog tipa u Hrvatskoj, sa čak 9 % alkohola te sezonsko, novo Božićno pivo,  sa 6,9 %. Točit će se sada, uoči blagdana, nemaju što čekati.

 Mladi naši obećavajući  pivari najavili su, uz ostalo, i svake godine sezonska piva. Gastronomsko nadmetanje s vinarima očito je počelo.    

   

Nema komentara:

Objavi komentar