utorak, 29. travnja 2014.


PRVENSTVO KLUBA PDV-a
Ovogodišnji šampion je ledeni traminac Siniše Šoškića
Siniša Šoškić s ledenim poluslatkim tramincem '11 ovogodišnji je ukupni šampion Kluba prijatelja dobrog vina, mahom vinara s Plešivice. Tako je odlučio stručni žiri kojem je predsjedao Zdenko Ivanković, a u kojem su prvi put bili i specijalizirani novinari. Ukupno je bilo 103 uzorka od 31 vinara, dodijeljeno je 26 zlata, od koji je najviše, šest, osvojio Josip Rajaković, a Šoškić još tri, koji je s polusuhim tramincem '13 šampion i kod aromatičnih vina. Kod mirnih vina šampion je Ivan Pavlečić (chardonnay sur lie '12), s pjenušcima Mladina d.d. (Poy rose brut), a kod crnih Franjo Gregorić (cabernet sauvignon '12).

Zlatna odličja još su osvojili i B. Puščak (graševina), Ž. Gregorić (sauvignon), PG Jagunić (traminac i traminac kasna berba), Z. Vučinić (cabernet sauvignon), Ž. Šimanović (graševina kasna berba), I. Velikanović (manzoni izborna berba), M. Mesić (rajnski rizling), PZ Plešivica (rajnski rizling i chardonnay), K. Ivančić (chardonnay), R. Braje (traminac) i D. Režek (crni pinot).  Rajaković je zlato dobio za graševinu, muškat žuti kasne i izborne berbe bobica, rajnski rizling i muškat otonel, a Šoškić i za pinot sivi i rajnski rizling.  
Natjecanje su odlično proveli mladi vinari Kluba, a organizirano je na uzornom gospodarstvu obitelji Jagunić, s bogatom ponudom njihovih vrsnih domaćih, plešivičkih specijaliteta.

Klub PDV-a ove godine slavi 30. obljetnicu.

Nema komentara:

Objavi komentar