Nakon šest
uspješnih eno gastro večeri s 'Vinom uz žlicu' tijekom prošle godine, bilo je
vrijeme za mali predah - s 'Vinom uz slasticu', odnosno 'Slastovnik i vina'.
Domaćin je bila kavana Procaffe (Tkalčićeva 54) u Zagrebu gdje je u njihovom
Wine baru u podrumu, uz pet odabranih vina, predstavljeno pet slastica iz
njihove proizvodnje. Voditelj Procaffea je Tomislav Teklić,
Degustacija
je počela sa Cheese cakeom sa zrncima šipka i suhim Škrletom Lagena Winery
2019, kojeg je osobno predstavio moslavački vinar Sven Đozo. Ovo je bila
prilika da predstavi i rebranding svoje vinarije, koja je ranije bila poznata
po nazivu Ilovčak, vinogradarskom položaju pokraj Kutine. Pod škrletom imaju 3
ha.

Polusuhi
Rosé 2018 Belja, od pinota crnog i cabernet sauvignona sljubljen je Panna
cottom.
A što bi
bile slastice bez fino perlanih mjehurića, pita Topčagić? Odgovor na to dala je
Vinarija Jagunić s Plešivice. Čast da predstavi pjenušac La Bulle Rosé dobio je
najmlađi član - Zvonimir Jagunić - koji se izvrsno snašao u toj ulozi. Ovaj ekstra
sec pjenušac od portugisca i crnog pinota, proizveden klasičnom metodom, pio se
uz Savijaču sa šumskim voćem.
Premijerno
'Vino uz slasticu' okončano je uz premijerno vino - Rubin Pinot noir Fadan
2018. Ovo je bilo prvi put da se Vinarija Fadan iz Zasadbrega kod Čakovca
predstavila u Zagrebu za što je zaslužan veliki promotor međimurskih vina Marko
Havaši. Vinar Igor Škvorc ugodno je iznenadio svojim laganim i pitkim Pinotom
crnim, koji se izvrsno složio s Čokoladnom tortom Tkalča. Za ovu vinariju.
nazvanu po Fadan bregu na kojem su vinogradi, sigurno će se još čuti.
'Vino uz
slasticu' kao i dosadašnja 'Vina uz žlicu' pratila je destilerija Aura iz
istarskog Buzeta sa svojim Karbun Ginom, Teraninom te likerima od divlje kruške
i suhe smokve.
Foto: Nikola
Zoko i Marko Čolić
Nema komentara:
Objavi komentar