OD GOTOVINE DO TRABAKULA: Nadaleko poznati crikvenički restoran
Konoba Trabakul odnedavno u ponudi ima stalno i tunu. Dobiva je izravno
od našeg najpoznatijeg ribara Ante Gotovine! Zadovoljan vlasnik Nenad Ivančić,
zadovoljni i gosti koji najbolji dio ove plemenite ribe, svježu tuninu potrbušinu
mogu vidjeti odmah u izlogu lokala.
Trabakul je u vrhu našeg ugostiteljstva: odlikuju ga izvrsno
i atraktivno uređen prostor, i unutarnji dio i terasa, ponuda hrane i pića i
iznimno ljubazno osoblje. U primorskom je stilu, a to krasi i jelovnik: u
kuhinji se spremaju, uz klasična jela, i lokalni specijaliteti, crikvenički,
kakve su radile tamošnje none. Pa su npr. za svaku preporuku brudet na
crikvenički način, jačmik, batuda, rupice, rižot od sipe; riblja je plata za prste polizati. A
domaći kruh koji sami peku ukusniji je i od mnogih kolača! Odreske od tune, mekane kao vata, najbolje je
kušati tek ovlaš pečene, i bez soli; tko ipak voli pečenije meso želja će mu se
ispuniti. Na preporuku gazde Nena pravo iznenađenje bit će prilog: krumpirova
salata s bučinim uljem.
Konoba je smještena na Strossmayerovom šetalištu, gotovo u
samom središtu Crikvenice, u blizini mora i plaža, što joj još pojačava
atraktivnost. A da ste na pravom mjestu
vidjet ćete i po slatkoj konobarici u izvornoj crkveniškoj narodnoj nošnji.
Nema komentara:
Objavi komentar