četvrtak, 12. prosinca 2019.


Domaći čvarci iz okolice Požege bili su najbolji uvod u birane specijalitete kojima je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije na Adventu u Zagrebu, na Starčevićevom trgu, predstavila novinarima i predstavnicima medija bogatu eno-gastro ponudu.
Ispred četiri adventske kućice u okviru manifestacije Reci Božić, za predjelo se, uz  već spomenute čvarke, servirala slavonska šunka, slanina, sir i nezaobilazni kulen, za glavno jelo ukusni funky burgeri sa slavonskom svinjetinom, potom krpice s kupusom i za kraj buncek u sendviču. Uz mirisnu slavonsku šljivovicu vrhunska vina i pjenušci stigli su iz Kutjeva.
„Za gurmanski doživljaj naše županije nismo slučajno odabrali novu lokaciju u okviru Adventa u Zagrebu. Tu je naglasak na ekologiji i ekološkim materijalima, a upravo te principe podržavamo i u Požeško-slavonskoj županiji poznatoj zelenoj destinaciji na čijem je području Park prirode Papuk, hrvatski geopark pod zaštitom UNESCO-a. Pokazali smo kako uspješno spojiti trendove moderne i tradicionalne kuhinje, a svi koji kušaju slavonske specijalitete požele nas posjetiti“, istaknula je Maja Jakobović Vukušić, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.
Slavonska jela u street food varijanti sjajan su način da se urbana publika upozna s raznolikošću i ljepotom kuhinje Požeško-slavonske županije, kaže Alma Radoš, PR Lollipop. Poznati brend Okusi Zlatne Slavonije predstavljen je i u novoj eno-gastro brošuri županijske turističke zajednice, a prezentacija u Zagrebu organizirana je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. (foto T. Smoljanović)

Nema komentara:

Objavi komentar