petak, 19. rujna 2014.


U Tjednu restorana u 10 će se dana moći jeftinije blagovati u 66 vrsnih hrvatskih lokala

Organizatori najavljuju tradicionalnu, 9. manifestaciju Tjedan restorana koja će se održati od 3. do 12. listopada. U čitavoj Hrvatskoj u akciji sudjeluje 66 lokala, kako se to kaže „više cjenovne kategorije“, a cijena je po osobi 100 kuna, i upola manja od inače uobičajenih. No, iako je i to, u doba sve jače krize, značajna svota, manifestaciju se doživljava „ne samo kao priliku da se posjete oni restorani koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti, već je postala simbol za razdoblje kada svi organiziraju ugodna druženja s obitelji ili s prijateljima uz odličnu hranu“, kažu organizatori. Svake je godine sve popularnija, a restorani su počesto popunjeni do posljednjeg mjesta, čujemo.
Restorani nude posebno osmišljene jelovnike, slijed tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn.
I neki hoteli visoke kategorije uključuju se u akciju sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom “Na koktel u hotel“, za trajanja Tjedna restorana ti će hotelski barovi od 18 do 19.40 sati nuditi koktele po  cijenama od 20 do 25 kn.
Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, podsjećaju organizatori. Cilj je omogućiti „što većem broju građana posjet restoranima, promovirati restoransku kulturu, poticati interakciju ugostitelja i posjetitelja restorana te oživjeti hrvatsku gastro scenu“. Pregled jelovnika i telefonskih brojeva može se pogledati na web stranici http://www.tjedanrestorana.com/restorani.

  

Nema komentara:

Objavi komentar