četvrtak, 31. srpnja 2014.

Organizatori iz Vinskog kluba V. Andrić, I. Kozarčanin i Ž. Suhadolnik, specijalizirani novinari, provode akciju Vinske zvijezde;  ocjenjujemo  vina iz maloprodaje, anonimno, na javnom mjestu; zna se samo godina berbe i stupanj ostatka šećera. Prag za medalje je vrlo visok, bodove niže od srebrne medalje ne objavljujemo; dajemo i kratak, zajednički opis vina. Proglašavamo i Vino mjeseca, a na kraju ovogodišnje akcije izabrat ćemo najbolja domaća i strana vina od onih s najviše bodova. Akcija je samostalna, ocjene nikada nisu sponzorirane.


IL PALAGIO CASINO DELLE VIE, 2010.
Sting, Italija
Alkohol -, cijena 170 kn
Kompleksno, svježe i puno vino, zavodljiv miris cvijeća. Smireni tanini.
Vivatina  ***
TOMAC CRNI PINOT, 2012.
Ob. Tomac, Donja Reka
Alkohol 13 %, cijena 125 kn
Fini miris crnog bobičastog voća i začina. Skladno, meko, puno, kompleksno. Uz jela od pernate divljači.
PZ Dropi ***

 
 
 
 
 


ENJINGI GRAŠEVINA, 2012.
I. Enjingi, Hrnjevac
Alkohol 13,6 %, cijena 40 kn
Vino dobre strukture, kompleksan miris na bijelo voće. Zrelo, uz jaču hranu.
Vrutak

 
 
 
 
 
 KUTJEVO GRAŠEVINA VRHUNSKA, 2013.
Kutjevo d.o.o., Kutjevo
Alkohol 13,5 %, cijena 47 kn
Uredno, jednostavnog tanjeg tijela, lagan miris bijelog voća, okus kiselkast, svjež.
Vrutak

 
 
 
 
 
 
LEGENDA: bodovna granica za odličja: srebro *** od 85 do 89,9 bodova; zlato **** od 90 do 94,9; veliko zlato *****od 95 do 98,9 Velika zvijezda od 99 do 100 bodova. Vino s odličnim odnosom cijene i kakvoće J
ŽIRI: Ocjenjivano je u restoranu Vinodol, u žiriju su bili organizatori Ivo Kozarčanin i Željko Suhadolnik, te drugi ocjenjivači: Jelena Šimić Valentić, sommelierka, ugostitelj, Franjo Francem, enolog, Mario Meštrović, sommelier i ugostitelj, Ivan Srpek, vinski trgovac i Frederic Frapaise, ataše u francuskom veleposlanstvu kao svjedok promatrač. Damir Tomić koji je točio vino, chef Mario ČepekDamir Tomić koji je točio vino, chef Mario ČepekDamir Tomić koji je točio vino, chef Mario ČepekCijene vrijede na dan ocjenjivanja.

 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar