subota, 7. ožujka 2020.


U Laubi, u Prilazu baruna Filipovića jučer (6.3.) u podne počeo je 5. Vinart Grand Tasting...Traje i danas od podne do 19 sati. Već rano popopdne počeli su pristizati brojni posjetitelji, što svjedoči da je ovo jedna od naših najvećih i najvažnijih vinskih manifestacija.
Posebnost je ove priredbe da su izlagači birani, selekcijom, a ne da se prijavljuju kako tko želi, kao na ostalim našim vinskim smotrama. Svoja vina predstavlja 120 vinara i vinarija odabranih prema kvaliteti te se mogu kušati vina iz svih hrvatskih regija i raznih cjenovnih razreda. Ima i ponešto stranih izlagača i vina predstavljenih od naših vinotekara i trgovaca.
Tako se daje uvid i olakšava izbor u ponudi vina na hrvatskom tržištu ugostiteljima, sommelierima, F&B menadžerima, trgovcima i distributerima te ostaloj profesionalnoj i poslovnoj publici, a ostalim istinskim ljubiteljima, entuzijastima i zaljubljenicima u vina omogućiti uživanje u vinu, nova saznanja, upoznavanje ponude, razgovore s vinarima, ali i kupnju omiljenih i najdojmljivih vina...Pa se tako mogu kušati i Kiridžijini dingači s krajnjeg juga (držim, naša najbolja vina), kao i malvazije sestara Ritoša ili Marjana Armana iz Istre, pa Međimurci, Plešivičanci, moslavački sve bolji škrleti...
Sajam i ove godine ima edukativni karakter te je tijekom prethodnog tjedna održano čak 25 vinskih radionica. Posjetiteljima je dostupna i Pop up Vinart vinoteka u kojoj se mogu kupiti sva izložena hrvatska vina.
Autor i organizator ove manifestacije je Saša Špiranec sa suradnicama.

Nema komentara:

Objavi komentar